...

Xterna – Asesoria para PYMES en Barcelona

CONSELLS PER EVITAR LA RADIACIÓ SOLAR I TREBALLAR AMB SALUT A L’ESTIU

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Només calen 15 minuts al sol sense protecció perquè sigui perjudicial per a la nostra salut. A l’estiu, més que mai, és vital extremar les precaucions i protegir-nos de les radiacions ultraviolades, tant en horari laboral si treballem a l’exterior com en el nostre temps de lleure. Cremades i envelliment prematur de la pell, enrogiment i inflamació dels ulls, càncer… són algunes de les conseqüències més greus i, a la vegada, més comunes.
A continuació et deixem unes recomanacions perquè el teu equip es protegeixi correctament del sol i guanyi en salut.
1- Planifica la teva jornada i evita exposar-te al sol des de les 11h fins a les 15h. Si treballes a l’aire lliure, realitza les tasques sempre en zones d’ombra.
2- Respecta els descansos. Fes-los cada hora durant 10 minuts, sempre a l’ombra i en zones fresques. A mesura que les temperatures siguin més elevades, les pauses hauran de ser més llargues i freqüents.
3- Vesteix amb roba adequada per protegir la teva pell. Utilitza peces que cobreixin els braços i les cames per evitar el contacte directe dels raigs UV. Posa’t roba de cotó, transpirable i que no sigui ajustada al cos. Utilitza ulleres de sol per protegir els ulls, i un barret o gorra per cobrir-te el cap.
4- Utilitza protector solar a la cara, coll, mans, avantbraços, orelles i qualsevol part del cos exposada al sol. Fes servir un factor de protecció solar (FPS) que s’adapti a la teva pell, el mínim recomanable és el FPS 30. Aplica-te’l mitja hora abans de l’exposició al sol. Renova l’aplicació cada dues o tres hores.
5- Hidrata’t i alimenta’t bé per protegir-te del sol. Beu aigua regularment -cada 15 o 20 minuts- i encara que no tinguis set.  Evita les begudes ensucrades, amb gas o alcohòliques. Fes àpats lleugers que t’ajudin a reposar les sals perdudes per la suor com amanides, fruites o sucs.
6- Redueix les activitats físiques intenses a l’aire lliure durant les hores més caloroses, especialment al migdia. Practica esport a primera hora del matí -entre les 6 i les 7- o a última hora de la tarda -entre les 8 i les 10-. Fora d’aquest horari, opta pel gimnàs o altres instal·lacions tancades però que tinguin una bona ventilació.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]